Erik van Bruggen

GZ Psycholoog

Algemene voorwaarden

 • Kunt u niet komen op een afspraak? Meld dit dan minimaal 24 uur van tevoren. Zonder tijdige afzegging wordt het volledige tarief in rekening gebracht.

 • Van 0-18 jaar

  Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Ik heb een contract met "Jeugdhulp regionale samenwerking Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek/Waterland" (dus inclusief Zaanstad en Wormerland) .Dit betekent dat de hulp volledig vergoed wordt als u in deze gemeenten woont. U heeft wel een gemeentelijke beschikking nodig; hiervoor is een verwijzing van de huisarts nodig of een andere indicatie (bijvoorbeeld via Jeugdzorg). U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kosten zelf te betalen zodat er verder geen registratie ed plaatsvindt)

  Volwassenen

  U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig waarin staat aangegeven wat het probleem is, wat de vermoedelijke diagnose is en wat de te verwachte bahandelduur is.
  Basisgezondheidszorg wordt vergoed door de verzekeraar. Met de meeste verzekeraars heb ik contracten. Gaat u dus goed na bij uw verzekeraar wat u vergoed krijgt. Dit is de verantwoordelijkheid van de client zelf.
  Sinds 2020 wordt ook het eigen risico vergoed door de verzekeraar.

  Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u meer vergoed krijgen.

  Om extra te kunnen profiteren van de door de verzekeraar aangeboden vergoedingen via de basisverzekering, kan het raadzaam zijn de verzekering aan te passen (naturapolis versus restitutiepolis) of een aanvullende verzekering af te sluiten.

  U kunt natuurlijk ook terecht zonder verwijzing van de huisarts en zelf de kosten betalen. Dan loopt de hulp buiten uw verzekering om en hoeft er ook geen officiële diagnose gesteld te worden.

  • De kosten voor een consult bestaande uit 45 minuten contacttijd en 15 minuten voorbereidings- en administratietijd, bedraagt 85 euro.
  • Telefonisch consult/afspraak: 20 euro
  • E-mail consult: 20 euro

  Indien u niet binnen de gestelde termijn heeft betaald, krijgt u een herinnering. Bij de tweede herinnering worden 12,50 euro administratiekosten berekend.

  Wanneer na twee herinneringen geen betaling is ontvangen wordt een incassobureau ingeschakeld. De kosten hiervan zijn voor rekening van de cliënt.


  Relatietherapie kost 130 euro per uur.

 • NIP-lidmaatschap-klachtregeling

  Bent u niet tevreden? Bespreek dit dan aub met mij. En komen we er niet uit? Dan staat het u vrij om een klacht in te dienen.

  Ik ben als GZ psycholoog lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen, de beroepsvereniging voor psychologen. Via de link op deze website kunt een klacht indienen.